Mama van 3

Ik ben mama van 2 (Kobus 18/06/18 en Lola 12/12/19) én 1 sterrekindje (Thor, 12/08/16*). Net door het verlies van Thor besloot ik mijn kleintjes niet te snel los te laten. Ze moesten niet doorslapen. Ik zou hen dragen, wiegen en helpen om te slapen. Ik had energie op overschot om ’s nachts meerdere keren op te staan… Maar ik zou hen vooral niet laten huilen! Al gauw werd Kobus te zwaar om te blijven wiegen. En Lola die huilde zelfs als ze gewiegd werd door fysieke onrust (reflux).  

 

Ik verdiepte me in slaap van baby’s en ontdekte dat het helemaal niet zo raar is dat ze niet vanzelf lang en diep slapen. Het is een beschermingsmechanisme dat ervoor zorgt dat een kleintje wakker wordt wanneer hij/zij te warm of te koud heeft, honger heeft, ziek is. En toch slapen zij én ik beter wanneer ze zelfstandig kunnen slapen.Ik besloot dat het mijn taak is als ouder om mijn kleintjes gerust te stellen, hen het vertrouwen te geven om hun oogjes te sluiten en ons even los te laten. Om te kunnen loslaten heb je eerst vertrouwen en veiligheid nodig en dat vraagt geduld en volhoudingsvermogen.  

 

Maar hoe kunnen ze zelfstandig leren slapen zonder traantjes?  Hoe kan je een baby wakker wegleggen zonder dat die moet huilen? Hoe geef ik (borst)voeding op vraag zonder helemaal uitgeput te geraken? Kan ik vertrouwen op de signalen die mijn baby geeft? Hoe kan ik hen voorbereiden op slapen in de opvang?  Vroedvrouwen, vriendinnen en familie hadden me geadviseerd over (borst)voeding, bevallen, verzorgen…  maar m.b.t. het slapen van mijn kinderen vond ik onvoldoende informatie. 

 

Dankzij de Droomritme Methode en veel liefde kreeg ik toch 2 baby’s in een droomritme, zonder huilen. Uiteraard hebben ook wij eens een vermoeiende dag en nacht. Maar we hebben energie om elke dag van onze baby en peuter te genieten. Daar doe ik het voor, om ouders die bij mij een coaching of workshop volgen weer energie te geven. Zodat ze van die belangrijke eerste levensjaren van hun kleintjes kunnen genieten.  Ze vliegen zo voorbij!

 


 

Opgeleid en ervaren

Na mijn persoonlijke zoektocht werd het mijn missie om andere ouders te ondersteunen in het werken aan slaap. 

Dankzij de opleiding tot Droomritme Coach kan ik jonge ouders nu op een professionele, onderbouwde manier helpen. Ik leerde fysieke onrust detecteren en wegwerken, alle factoren die het slapen beïnvloeden in kaart te brengen en zo uiteindelijk op een liefdevolle manier aan slaap te werken voor kindjes van 0 – 4 jaar. Meer informatie over mijn werkwijze als slaapcoach en de Droomritmemethode vind je hier.

Door mijn master psychologie en uitgebreide ervaring in het ondersteunen van gezinnen bied ik je professionele coaching die uitgaat van jullie sterktes en mogelijkheden. Bovendien heb ik ook de nodige achtergrondkennis van de ontwikkelingsfasen van een baby en peuter waar slaap uiteraard ook sterk door beïnvloed wordt. 

Sinds het afronden van mijn opleiding als Droomritme Coach (oktober 2019) blijf ik me bijscholen én leer ik nog elke dag bij van de ouders waar ik mee werk.